Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 9 | FemExperimental | Novi Bioskop Zvezda, 28.9.2015.

  kӣr, Umbra, Mother Beth vs Blondie, Old Soviet Dogs Orchestra


 2. kӣr


  Poznatiji i kao DJ WhyBaneWhy, Bane Jovančević koristi analogne sintove, ritam mašine, efekte koji zvuče kao teremin da bi stvorio zvučne pejzaže koje naseljavaju neprepoznatljivi likovi u narodnoj nošnji.

  Njegova poslednja. sinematična traka ΕΓΚΩΜΙΑ je komad u kome su spojeni “vizantijski” tehno, procesovani zvuci gudajućeg bendža, kamenja i naklonost ka filmovima kanadskog autora Guya Maddina.


  https://soundcloud.com/k6r

  http://kiir.bandcamp.com/  Svira film: Leslie Thornton – Adynata (USA, 1983, 30′)


 3. Umbra


  Marija Balubdžić, Um B Ra, radi na polju muzičke improvizacije i eksperimenta (glas / klavir / elektronika), kompozicije (autorska i primenjena muzika / produkcija / audio priredbe) i istraživanja (doktorantkinja muzičke pedagogije i stručna saradnica na FMU u Beogradu). Usredsređena je na zvučne intervencije i poetski eksperiment, u duhu avangarde, elektroakustične, filmske, pozorišne, kabare, plesne, kantautorske, i pop muzike.

  Od 2000. godine stvara samostalno i kao deo najrazličitijih kolektiva kroz internacionalne radionice, sobnu produkciju, javne nastupe i turneje, malim delom zabeleženo na zvaničnim i nezvaničnim izdanjima: improvizatorski kvartet Beli Talas / kompozitorski duo Halbstar i Umbra / GRUBB kolektiv romskih tinejdžera / dirigentkinja hora i orkestra Horkeškart / radio podkast Lepi Ritam Srca / ugledni beogradski bend Činč.


  https://soundcloud.com/halbstar-and-umbra  Svira film: Suzan Pitt – Jefferson Circus Songs (USA, 1975, 16′)


 4. mother beth vs blondie


  Mother Beth vs Blondie je lo fi/experimental/ambient/drone projekat Predraga Karanjca iz Zrenjanina. Nastao 2011, za sad je snimio jedan album, uradio cover grupe Borghesia (Lini je sile), te imao nekoliko učešća na kompilacijama (Their Music Our Lives).

  O albumu NIhil/ Ex Nihilo

  ” Ambijentalni industrijalni zvuk nalik onom koje neguju Spleen i MRT, zvuči kao soundtrack za dobar horor film i podseća nas na neke od čudnijih eksperimenata Boyd Ricea.i Einsturzende Neubauten iz 80ih. ”


  http://darkscene.blogspot.rs/2013/12/mother-beth-vs-blondie-nihil-ex-nihilo.html

  https://soundcloud.com/thrym  Svira film: Dore O – Alaska (DE, 1968, 18′)

 5. Old Soviet Dogs


  Old Soviet Dogs Orchestra je redovan bend koji nastupa na događaju koji organizuje filmska laboratorija Kino Pleme a muzika koju izvode varira od ambijentalne elektroakustike, buke i “slobodnog“ folka do intenzivnih kolektivnih improvizacija.


  Sviraju film: Mary Ellen Bute- Spook Sport (USA, 1939, 8′)

 6. Foto album :

 7. Filmski program :

 8. Leslie Thornton – Adynata (USA, 1983, 30′)


  “Formalni portret Mandarinskog kineza i njegove žene iz 19. veka pretvara se u istraživanje egzotističkog diskursa orijentalizma koji rediteljka smatra diskursom ekscesa, hiperbole i apsurdnog.

  U alegorijskom ispitivanju fantazija koje zapad gaji o istoku, pogotovo onom koji povezuje ženstvenost sa misterioznim orijentom, Adynata u seriji muško/ženskih slika iz prošlosti i sadašnjosti konstruiše minimalni i fragmentarni narativ, otvoreni tekst naše mašte, strahova i fantazija..”

 9. Suzan Pitt – Jefferson Circus Songs (USA, 1975, 16′)


  ” Snimljen leta 1973e na košarkaškom terenu srednje škole Džeferson u Mineapolisu, Jefferson Circus Songs je spoj cut-out animacije i piksilacije u kome je simuliran “cirkus” nadrealnih događaja. Glumci su školska deca maskirana u kostime, a svako dete je sebi dodelilo ulogu koju igra.”

 10. Dore O – Alaska (DE, 1968, 18′)


  ” Aljaska je snimana 1968e. Film pluta između slika vode, ljudi na plaži van fokusa ili superimponovanih u vodi. Film o sećanjima na tela drugih i bliskih, san u filmskom obliku bez metafora preuzetih iz psihoanalize, i film koji treba iskusiti umesto interpretirati."

 11. Mary Ellen Bute- Spook Sport (USA, 1939, 8′)


  Mary Ellen Bute je bila pionirka animacije i jedna od prvih žena u eksperimentalnom filmu. Spook Sport je jedan od filmova iz njene serije Seeing Sound.

  “Ponoć je na groblju. Glavni likovi su utvare, duhovi, slepi miševi, zvona i na kraju, sunce. Kada ponoć pokuca na vrata, pojavi se dvanaest utvara a za njima i dva duha. Dok plešu uz ritam muzike, pojavljuju se i slepi miševi i ksilofon od kostiju,..”.