Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 43 | Mitopoetski film | CZKD, 22.2.2019.

  The Cyclist Conspiracy, Sholto Dobie (UK), Old Soviet Dogs 

 2. “Mitopoetski film” je koncipiran kao delikatno auralno putovanje u svet mitologije, religije i etnomuzikologije. Domaći projekt The Cyclist Conspiracy će u svojoj muzičkoj potrazi za srcem Konstantinopolja, cikličnog carstva Vizantije ozvučiti ostvarenje „Alegorija“ Kostasa Sfikasa, ciklični narativ koji se vizuelno odvija na dva nivoa : iz vizure kretanje oka i sveta koji se okreće kao točak. Old Soviet Dogs će pomoću elektronskih naprava dočarati ambijentalno-tribalno putovanje u srce Amazona u filmu Monike Batiste “Teške vode”, koji nas uvodi u kreacionistički mit indigene grupe Corripaco koja živi na prostoru današnjeg Brazila, Kolumbije i Perua. Serija “Sinkro 1” će se nadovezati na ovu temu sa performansom londonskog improvizatora Sholto Dobie uz video radove Jamie Jenkinson-a, auralnim prikazom "psihogeografije" ruralnog britanskog života.

 3. The Cyclist Conspiracy


  sviraju muziku za film : Kostas Sfikas - Allegoria (1974)


  "(Anti) world orkestar The Cyclist Conspiracy je muzička ispostava Male braće za Misterije poslednjeg doba. Svojevremeno začet kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg, Društva za razvoj alhemijskih studija „Vasko Popa“, danas je dugosvirajuća trupa sastavljena od desetak muških i ženskih duša. Iako u sebi spaja muzičke uticaje iz najrazličitijih delova sveta, orkestar se trudi da izbegne površni, novodobni eklekticizam i da svu svoju kreativnu energiju usmerava ka sintezi pretpostavljenih elemenata. Bilo da su u pitanju Vizantijsko carstvo ili tajni nomadski putevi pustinje, čađava krčma prepuna mangasa i raskalašnih žena ili stepa sa nebom samo za šamana, psihodelični ili turcke rock, Bliski ili Daleki istok, putovanja na koja biciklisti odlaze nikako ne predstavljaju potragu za svetlošću ovog sveta. Ponekad, ona se ukazuju kao simbolična potraga za Konstantinopoljem, srcem cikličnog carstva Vizantije, ali ona su uvek potraga za srcem jedine prave svetlosti – Agape." - Popscotch


  https://invertedspectrumrecords.bandcamp.com/album/el-beso-de-la-muerte
  https://thecyclistconspiracy.bandcamp.com/

 4. Sinkro 1 : Sholto Dobie (UK)


  U okviru prvog izdanja Sinkro predstavljamo vam performans Sholto Dobie-ja, muzičkog improvizatora iz Londona uz pratnju smartphone radova video umetnika Jamie Jenkinson-a, pod uticajem apstraktnog filma iz 1920-ih i eksperimentalnog filma i videa od 1960-ih. Ova saradnja se dotiče tema / motiva kao što su zajedničko radno okruženje umetnika, improvizacija, tehnologije, i život životinja na farmi.

  Sholto Dobie je umetnik i performer iz Londona. Na svojim nastupima, koje opisuje kao delikatne, evokativne i apsurdne, koristi se arsenalom instrumenata koje je sam napravio, poput orgulja, gajdi i pištaljki, uz čestu upotrebu gitare i terenskih snimaka. Iza sebe ima nastupe na filmskom festivalu Berwick Film and Media Arts Festival, Cafe OTO, Glasgow International, Scottish Sculpture Workshop, C.N.E.A.I, u Parizu i Glazgovu.. Izdavao je muziku za etikete Wagtail, Cosmovisión registros andinos i OtoRoku. Redovno sarađuje sa umetnicima kao što su Ben Pritchard i Lia Mazzari, a svirao je u improv kombinacijama sa Ashley Paul, Tom White, Mark Harwood, Billy Steiger i Ivor Kallin. Pokretač je serije događaja Muckle Mouth koji se odvijaju od 2014 i kustos je u The Horse Hospital u Londonu.

  http://muckle-mouth.tumblr.com/sholtodobie
  https://www.cafeoto.co.uk/artists/sholto-dobie/
  https://www.youtube.com/watch?v=8848dklzzQ8

  Jamie Jenkinson je video umetnik koji se koristi popularnim napravama za pravljenje videa, uglavnom smartphone-om, koji je i u fokusu njegove prakse i doktorskih studija na LICA u Lankasteru. Trenutno je gostujući predavač na Visual Communication MA, Royal College of Art; Fine Art BA, CASS; and Film BA, Roehampton University.

 5. Old Soviet Dogs

  muzika za film : Monica Baptista - Agua Forte (2015) 

 6. Foto galerija : 

 7. Filmski program : 

 8. Kostas Sfikas - Allegoria (GR, 1986)


  "Ciklični narativ koji se vizuelno odvija na dva nivoa : iz vizure kretanje oka i sveta koji se okreće kao točak."

 9. Monica Baptista - Agua Forte (PT, 2018', 15')


  “Film je napravljen na proputovanju kroz amazonsku prašumu, a sastoji se od pet rolni ručno razvijenog 16mm filma. Na početku filma narator nas uvodi u kreacionistički mit indigene grupe Corripaco koja živi na prostoru današnjeg Brazila, Kolumbije i Perua, u kojem Bog ili vrhovni princip živi u "vertikalnom" i nemom svetu i posmatra kako se njegove fekalije izlivaju iz dubokih voda rečnog korita sveta. "Uzburkana voda" prati rečni tok koji se račva nekoliko pita, u mitološkom filmu u formi putopisa, sa završetkom putovanja u "horizontalnim" mislima i “divljem” objektu koji se izrodio iz kolektivno nesvesnog...