Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 48 | Psihotropikalije | DIM, 20.6.2019

  City Dragon, Azza, Old Soviet Dogs

 2. "U okviru 48. izdanja mesečnog događaja Live Soundtrack - u klubu DIM u Cetinjskoj 15, prestavljamo vam savremena čitanja i dekonstrukciju tropskih ritmova i lounge muzike. 

  Imamo čast da po prvi ugostimo mladog muzičara Aleksandra Petkovića (Azza) koji je prošle godine izdao jedan od najuzbudljivijih debi albuma "Polunevreme", kaleidoskopski psihodelični melanž semplova, pop forme i ehoa bossa nove, a koji će u okviru događaja spojiti svoje auditorne ideje sa maštovitim popkulturnim kolažima hrvatskog animatora Dalibora Barića. Old Soviet Dogs će u muzici za film "Hornaditas" isporučiti smenjivanje omamljujućih zvukova sa kalimbe, semplera i sintisajzera, radeći mali omaž repetativnoj karipskoj ritmičkoj muzici i eteričnim južnoameričkim frulama. 

  Nastavlja se i četvrta epizoda serije SINKRO u okviru koje imamo priliku da čujemo francuskog underground muzičara City Dragon-a koji će u svom polusatnom performansu diseminirati tropsku muziku iz perspektive radikalne buke i improvizacija na saksofonu, koje će povremeno zazvučati kao zvuk gamelana koji se izvodi na kuhinjskom priboru.'


 3. City Dragon

  SINKRO 4 : a/v koncert

  City Dragon je projekat Sam Kreuk-a, organizatora pariskih karaoke žurki i eksperimentalnih koncerata u afričkim piljarnicama. Opisuje svoju muziku epitetima kao "telesno-stimulisani eroticizam kojim se proizvode srećni incidenti" i "nadrogirani zeleni tropski ritmovi" a proizvodi je pomoću loop pedale, mikrofona, ksilofona, saksofona i perkusija.

  https://soundcloud.com/city-dragon


 4. Azza


  Mladi Beograđanin Aleksandar Petković je na svom prvom mini-albumu "Polunevreme' skuvao vrlo eklektičnu mešavinu sastojaka i predstavio nam jedno od najmaštovitijih lo-fi pop izdanja godine. Dobar deo albuma naginje na dekonstrukciju space age pop/ lounge/ easy listening muzike koja je dominirala semplerski obogaćenim popom, a koju su u ovom milenijumu najšarmantnije i najubedljivije realizovali The Avalanches na “The Frontier Psychiatrist” (fantastična “Spremite se da budete zapanjeni”), sa dosta spoken word lajtmotiva ali i jasnim ritmičkim delom u vidu oštrih perkusija i hipnotičkih bas linija, dok se drugi kreće na liniji “letnji hit lika u havajskoj majici i sa akustičnom gitarom”, sa izrazitim tendencijama uvrnutog psihodeličnog popa iz škole Bugskull ili Land of the Loops...-Popscotch.org.

  https://azza.bandcamp.com/album/polunevreme


  Svira muziku za film "ABC of you" Dalibora Barića


 5. Old Soviet Dogs


  Sviraju muziku za film "Hornaditas" - r. Julio Fermepin

 6. Foto galerija : 

 7. Filmski program : 

 8. Dalibor Barić - ABC of you

 9. Julio Fermepin - Hornaditas (2007-2014)


  Hornaditas is a small village in the Argentinian province of Jujuy. It's culture and religious beliefs present a kaleidoscopic mixture between pre-hispanic and christian culture which is portrayed through the super 8 camera using different techniques borrowed from experimental film. Hornaditas is an experimental-documentary that portrays a unique view on this culture and its beautiful and history-rich landscapes.