Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 18 | Oko kaleidoskopa | MKC Kombinat, 2.10.2016.

  Waterflower & Lost Harbours, Cantenac Dagar,  Bicikl

 2. U okviru osamnaestog izdanja našeg muzičkog bioskopa predstavljamo vam četiri benda inspirisana folklornom tradicijom i njenim savremenim izdancima, psihodelijom i ezoterijom, komunalnim džemovima i zvučnim ritualima; letonsko-litvanski savez Waterflower i BICIKL-a, a u okviru filmskog ciklusa “Oko kaleidoskopa” pozabavićemo se filmadžijama koji doslovno pretvaraju filmske kadrove u prizmatične i kaleidoskopske oblike ili žive u fragmentarnoj imaginaciji (unutar) kaleidoskopa.


 3. Waterflower & Lost Harbours  Waterflower
   
  (Riga, Letonija)


  “Zamislite mešavinu Bjork, Coil i Grimes”

  Waterflower je audiovizuelno putovanje u atmosferični, eterični svet multimedijalne umetnice Sabine Moore. Trenutno živi u Rigi, a njena muzika je nalik muzičkim kolažima od zvukova instrumenata igračaka, vode, blipova digitrona, začaranih klavirskih melodija, staklenih perli i sublimnih vokalizacija . Njen meditativni stil kombinuje uticaje iz bogate tradicije letonske folk muzike, uz primese modernog popa.


  https://waterflower.bandcamp.com/

  https://vimeo.com/waterflower  Lost Harbours
   
  (Sautend na moru, Velika Britanija)


  Lost Harbours spajaju folk sa apstraktnijim bučnim i ambijentalnim zvucima kako bi skovali njihovu viziju psihodelične folk muzike.

  Pod uticajem su acid folka, noise muzičara kao što su Wolf Eyes i Nacht Insecten, finske free folk scene i pisanja Vilijema Blejka i Vilijema Houp Hodžsona..U poslednjih nekoliko godina su svirali sa Mirroring (Grouper/Tiny Vipers), Boduf Songs, Jessica Bailiff, Dead Rat Orchestra, The Owl Service, Kemper Norton, Library Tapes i imali turneje širom Engleske i Evrope.

  Od 2009e su izdali šest EPva, dva albuma, Hymns and Ghosts (sa prelepim vokalom Bobbie Watson iz benda Comus) i Failing Light koji je nahvaljen od strane The Quietus, Julian Copea, The Liminal, Norman Records, Foxi Digitalis, Heathen Harvest…a uživo su improvizovali nekoliko soundtrackova za filmove Kennetha Angera. .

  “Hymns and Ghosts” je album koji vuče korene iz bogate tradicije britanskog folka iz kasnih 60ih i ranih 70ih, gde prisustvo dronujućih violina i šaputavih, spektralnih vokala stvara duboku hipnotičnu atmosferu na šest pesama, prizivajući bendove kao što su Comus i Natural Snow Buildings (The Quietus)


  https://lostharbours.bandcamp.com/

  https://soundcloud.com/lostharbours/


  Sviraju muziku za film : Harry Smith – Oz : The Tin Woodman’s dream (USA, 1967, 15′)


 4. Cantenac Dagar (Fr)


  Sirovi instrumentalni duo iz Francuske (bendžo, bitboksing i kasetofon), koji kanališe vrišteću energiju uzdaha i hipnotičnih nota do potpunog iscrpljenja, bez upotrebe loopova.


  https://cantenacdagar.bandcamp.com/


  Sviraju muziku za film : Storm De Hirsch – Peyote Queen (USA, 1965, 9′)


 5. BICIKL 


  BICIKL su u jesen 2008. godine u Beogradu osnovala dva litvanska imigranta sa namerom da kroz rituale zasnovane na improvizovanoj muzici i primitivnom pozorištu aktuelizuju stare litvanske paganske običaje. Grupa koristi sve raspoložive alate od tradicionalnih instrumenata do modernih elektronskih naprava. Svih 17 trenutnih članova kolektiva su pozvani pri izvođenju rituala, ali niko nije neophodan, tako da je postavka nestalna i menja se od jednog do drugog okupljanja.


  https://centipedefarm.bandcamp.com/album/chertamy-i-ryazamy

  https://soundcloud.com/BICIKL

  https://halloweenquestrecords.bandcamp.com/album/hq08-aknys


  Sviraju muziku za film : Larry Jordan – Once Upon a Time (USA, 1974, 12′)

 6. Foto album : 

 7. Filmski program : 

 8. Storm De Hirsch – Peyote Queen (USA, 1965, 9′)


  “Film američke pesnikinje i animatorke Storm De Hirsch, jedne od ključnih figura njujorške avangardne scene 60ih, je jedan od klasika psihodeličnog filma, sniman za vreme njene “potrage za vizijama” tokom iskustava sa pejotlom. ”

 9. Harry Smith - Oz : The Tin Woodman's dream (USA, 1967, 15')


  "Limeni drvoseča iz Oza pleše, poseče drvo koje se pretvara u različite predmete, odlazi na liticu gde sreće azijskog duha. On mu daje predmet u obliku srca koji postaje zmaj kojeg priveže za sebe, dok se smenjuju kaleidoskopske slike i animirani isečak Krišne. "

 10. Larry Jordan – Once Upon a Time (USA, 1974, 12′)


  “Unutar dvorca glavnog protagonistu proganjaju njegove sumnje i strahovi. Dusi se pojavljuju, čuje se njihov žamor. Žena medijum se pojavljuje i odvodi ga u neki drugi svet.”