Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 5 | Inex Film, 28.2.2015.

  Tearpalm, Marina Džukljev & Vukašin Stančević, Old Soviet Fox Orchestra, Old Soviet Dogs Orchestra


 2. Tearpalm


  Tearpalm je muzički alias Marka Dabetića, pisca i istoričara umetnosti, pod jakim uticajem nemačke eksperimentalne scene šezdesetih i sedamdesetih, ranog britanskog industriala i njujorškog gitarskog noise zvuka ranih osamdesetih, Tearpalm ostaje one-man projekat sve do kraja 2009, kada dobija i svoju live postavu, promenljivog sastava, u kojoj su najvažniji članovi basista/gitarista Miloš Dabetić i klavijaturista Dimitrije Cvetković(poznat i kao Plavo tkivo).


  http://tearpalm.bandcamp.com/  Sviraju: Ira Cohen – Invasion of Thunderbolt Pagoda (USA, 1968, 30’)


 3. Marina Džukljev & Vukašin Stančević


  Vukašin Stančević
  je elektronski muzičar i fotograf koji u svojim zvučnim eksperimentima inkorporiše upotrebu različitih softvera, tastatura, I-poda i DIY gitare “nojzare”.


  Marina Džukljev
  je završila akademiju umetnosti u Novom Sadu na odseku klavir.

  Improvizovanom muzikom počinje da se bavi prvo kroz radionice slobodne improvizacije, zatim i kroz saradnje sa muzičarima poput:
  Diatribes, Joel Grip, Albert Markos, Szilard Mezei, Yedo Gibson, Vasco Trilla, John Dikeman, Peter Ajtai, Mikloš Silvester, Robert Roža, Igor Čubrilović, Manja Ristić, Ivo Poderzaj, Andrej Fon, Vid Drasler, Jaka Berger i drugi.

  Ostvarila je snimke za nacionalne kuće poput: RTS digital, Radio Beograd 3, Radio Novi Sad, a dve godine je bila saradnik Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz.

  Nastupala je na festivalima: Novosadski Jazz festival, Međunarodni Festival aktuelne muzike Interzone, Dani Švajcarske muzike u Srbiji, Fono Budai Zenehaz (Budimpešta), Festival nezavisnog stripa Novo Doba, a redovno nastupa na koncertima improvizovane muzike ImprovE (Beograd) i Improstor (Novi Sad).

  Član je kvarteta, septeta, tenteta i velikog ansambla kompozitora i violiste Silarda Mezeia, sa kojim je u januaru ove godine objavila dupli album za izdavačku kuću WMAS.


  Sviraju : Matthias Müller – Alpsee (DE, 1994, 15’)


 4. Old Soviet Fox


  Aleksandra Dačić (sintisajzer), Milena Mimi Antić (glas), Sofija Eftimovski Božović (ozvučeni objekti i magnetofonske trake)


  Sviraju :
  Gunvor Nelson – Take Off (USA, 1972, 10’)


 5. Old Soviet Dogs


  Marko Milićević (frula), Adrijan Vučković (violina), Vukašin Stančević (usna harmonika)  Sviraju film : Daichi Saito – Trees of Syntax, Leaves of Axis (CAN, 2009, 10′)

   

 6. Foto album :

 7. Filmski program :

 8. Ira Cohen – Invasion of Thunderbolt Pagoda (USA, 1968, 30’)


  Kultni film proslavljenog fotografa sniman u srcu psihodelične hipi groznice sa originalnim druidsko/tibetansko/marokanskim soundtrackom nalik je maskenbalu korisnika opijata koji nose prevelike elfske uši, duvaju mehuriće i grickaju madžun u oblaku mirišljavih štapića dok paneli savitljive plastike čine da se slika deformiše i leluja u ovom putovanju na drugu planetu naseljenu magičnim bićima, stvorovima i životinjama.

 9. Matthias Müller – Alpsee (DE, 1994, 15’)


  Alpsee je neobični portret dečakovog odrastanja ispričan u analogijama i sinegdohama, prikazivanjem izabranih trenutaka iz porodičnog života i ređanjem san-u-snu sekvenci i psihoanalitičke studije majčinskih zagrljaja.

 10. Gunvor Nelson – Take Off (USA, 1972, 10’)


  Feministička kritika mainstream reprezentacije ženskog tela je satira plesa profesionalne striptizete Elion Nes koja nakon razgolićavanja svog tela uspeva da ga intergalaktički transcenduje.

 11. Daichi Saito – Trees of Syntax, Leaves of Axis (CAN, 2009, 10′)


  Drveće u parku u Montrealu koje je autor snimao na 8-16mm traci i ručno razvijao je platno za eksperimentisanje na nivou frejma i refotografisanje na optičkom štampaču i onirično senzorno iskustvo u koje film evoluira u svojim neobično ubrzanim, vibrirajućim ritmovima.