Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 15 | Belgijski anarhistički film | Matrijaršija, 1.5.2016.

  Kutschog Abendrot (BE/AU/SR), Uli Rois (AU), ZPD & prijatelji 

 2. Kino pleme & No Basement is Deep Enough organizuju dugo očekivano LS izdanje “Belgijski anarhistički film”. Sa izvanrednim gostujućim muzičarima iz Austrije i Belgije, koji će ukrstiti koplja sa domaćim snagama u supergrupama, spojiće se univerzumi slobodnog i improvizovanog folka, pank senzibiliteta i moždano vijugavih elektronskih eksperimenata.

  Gledamo četiri filma kontroverznih belgijskih reditelja koji su u vremenu kada su prikazivani izazvali šok sa svojim antiautoritarnim, antiimperijalističkim i antiklerikalnim pogledima na svet. Pridružite nam se na proslavi Prvog maja u Matrijaršiji uz neodoljivo subverzivan program na ovaj simbolični datum uz filmove anarhističkih slobodarskih vila, Ludo Miha, Rolanda Letema, Marsela Marijena i Gija Pirotia , sa suludim pričama o kastracijama svetskih lidera, opsednutim pojedincima koji vide raspeće u svemu i svačemu, životu na Saturnovom mesecu…

 3. Kutschog Abendrot


  Od 2005-e Bart ‘Sloow’ De Paepe vodi kasetni “improv folk” lejbl Sloow Tapes od 200+ naslova (sa izdanjima Embryo, Antti Tolvi, Family Underground, Keijo, Samara Lubelski, Von Himmel, etCCC.) a nekoliko godina unazad izdaje i seriju poezija/ spoken word izdanja sa herojima pesničkog undergrounda kao što su: Ira Cohen, Louise Landes Levi, Eddie Woods, Allen Ginsberg, Judith Malina, Piero Heliczer, i još mnogo izdanja arhivskih ploča na Sloowax i Papaaver podlejblovima.

  Iako je član dosta bendova poput Innercity, Amanita Vulva, HUM.., Ilta Hamara, Panashiba, etc., ovom prilikom Sloow će udružiti snage sa Ulrich Rois-om (Bird People) na basu i Tihomirom Živkovićem na bubnjevima u superbendu “Kutschog Abendrot”.


  http://sloowtapes.blogspot.com/

  https://soundcloud.com/sloowtapes


  Svira muziku za film : Roland Lethem – La fee sanguinaire (BE, 1968, 25′)

 4. Uli Rois


  Poznatiji i kao Bird People, drone bend koji je 2010 formirao austrijanac Ulrich Rois. U formi solo projekta i sa nizom saradnika, u Bird People, Rois je istraživao različite muzičke forme sa dugim tonovima, pod uticajem drone folk zvukovlja, indijske i rane minimalističke muzike.

  Bird People su nastupali širom Evrope sa imenima kao što su Matt Valentine i Erika Elder, Sylvester Anfang II, Hellvete, Head of Wantastiquet, Rhyton, Rhys Chatham, Cameron Deas i Datashock


  https://soundcloud.com/bird-people/ulrich-rois-sunrise-in-the-valley
  https://soundcloud.com/bird-people/uli-rois-little-maggie-live-at-trauma-marburg


  Svira muziku za film : Marcel Marien – L’imitation du cinema (BE, 1960, 35′)


 5. ZPD & prijatelji


  3/4 Za pokolj duše + Joris Rycke + Ignace De Bryun  Sviraju muziku za film : Guy Pirotte – La machine à viande est cassée (BE, 1974, 19′)

 6. Foto album :

 7. Filmski program : 

 8. Ludo Mich – Saturnus (BE, 1971. 25′)


  Film “Saturnus”, otkačenjaka, muzičara i filmadžije iz Antverpa, Luda Miha, snimljen 1971. na 16mm traci. Ova svemirska fantazija prikazuje život na jednom od meseca Saturna, gde likovi u futurističkim kostimima poprskani bojom pričaju na nerazumljivom jeziku. Seks, rođenje i smrt, bol i nasilje koji su prisutni i u našoj civilizaciji, su deo društva koje društvene rituale razuslovljava i distorzira, oslobađa i potire. Slušaćete originalnu psihodeličnu zvučnu pratnju za koju su bili zaduženi Daniel Doncq (saksofon), Ludo Mich (glas) i.Wally Van Looy (perkusije)

 9. Marcel Marien – L’imitation du cinema (BE, 1960, 35′)


  Kombinacija seksualnih i religioznih provokacija i film koji je izazvao skandal u Belgiji i bio zabranjen u Francuskoj. Naziv je referenca na “Imitaciju Hrista”, a film govori o mladiću sa kompleksom raspeća, koji zamišlja krstove svuda, čak seče i pomfrit u obliku raspeća. Kada otkrije da je krst na kojem želi da bude raspet suviše mali, ljubazni sveštenik mu pomaže da prikuca njegova stopala za pod.

 10. Roland Lethem – La fee sanguinaire (BE, 1968, 25′)


  Obnažena vila napada zakone, pravila, red i religiju, tako što zadavljuje opaticu sa njenim krstom, prebija policajca, metodično kastrira studenta prava. U njenim bocama su konzervirani penisi Martina Lutera Kinga, Diema, Kenedija, Džonsona i De Gola. Dva anđela je odnose u buretu na novu destinaciju, Belgijsku Kraljevsku palatu.

  Svastika se pretvara u Niksona.

 11. Guy Pirotte – La machine à viande est cassée (BE, 1974, 19′)


  Novotalasna underground animacija inspirisana psihodeličnom pop art umetnošću i situacionističkim smislom za anarhiju od jednog od glavnih belgijskih provokatora, Gija Pirota.