Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 25 | Džepovi kulture | Spectrum East, 2.5.2017.

  Milana Zarić, Richard Barrett & Bratislav Radovanović, Ex-You, O.S.D

 2. Veliki deo kulturnog života Beograda odvija se u pravom undergroundu - daleko od institucija ili bilo kakvog budžetskog ili projektnog finansiranja. Matrijaršija, Kvaka 22, Kombinat, Buto ples, Dorćolsko narodno pozorište, Spectrum East - samo su neki od takozvanih kullturnih džepova prestonice, na kojima posetioci mogu da uživaju u sadržajima koje je nemoguće naći na drugim mestima i na kojima ne postoje oštre granice između onih koji umetnost stvaraju i onih koji u njoj uživaju.

   

  Fotografije muzičara su preuzete iz Vice dokumentarca "Džepovi kulture". Sva prava su zadržana.


 3. Milana Zarić, Richard Barrett & Bratislav Radovanović

   

  Milana i Ričard zajedno nastupaju od 2011. godine u okviru Sonology Ansambla pri Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu. Od 2013. redovno nastupaju kao duet harfa i elektronika, takodje i u okviru Ansambla Studio6. 

  Ričard i Milana izvode komponovanu kao i slobodno improvizovanu muziku, često u istom kontekstu. Zajedno su nastupali sa vodećim improvizatorima kao što su Agusti Fernandez, Zsolt Sores Ahad, Peter Evans, u okviru festivala Ring Ring u Beogradu, Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu, Festivala muzike Richarda Barrett-a u Nju Jorku (Spectrum), u Melburnu, Singapuru i Novom Sadu. 

  Milana Soundcloud / Richard Soundcloud 


  Gitarista i kompozitor Bratislav Radovanović je osnivač grupe Fish in oil a pored toga učestvuje u više domacih i internacionalnih projekata vezanih za savremenu instrumentalnu muziku.

  Kao muzicar stilski se kreće između bluza, r´n'r-a, free jazza, surfa, filmske muzike, slobodne improvizacije...

  Soundcloud


  Sviraju muziku za film: Triadisches ballet von Oscar Schlemmer (DE, 1970, 30')


 4. Ex-You

  bandcamp

   

  Ex You je novosadski trio koji se bavi eksperimentalnom muzikom i slobodnom improvizacijom. od 2014. godine. Članovi su: Milan Milojković (elektronika), László Lenkes (gitara) i Filip Đurović (bubnjevi)

   

  Sviraju muziku za film : Arthur Lipsett – Fluxes (CA, 1968, 24’)


 5. Old Soviet Dogs

   

  Sviraju muziku za film: Walerian Borowczyk & Chris Marker – Les Astronautes (PL, 1959, 14’)

 6.  

  Foto galerija :

 7.  

  Filmski program :

 8.  

  Bavaria Atelier GmbH - Triadisches ballet von Oscar Schlemmer (DE, 1970, 30')


  "The “Triadic Ballet” was a dance performance conceived and choreographed by Oskar Schlemmer, performed widely in the 1920s and occasionally reconstructed since then, with a wide variety of musical accompaniments. Schlemmer’s costumes and settings transform dancers into marionettes in an abstract drama whose three acts are coloured respectively yellow (cheerful), pink (festive) and black (mystical)."

 9.  

  Arthur Lipsett – Fluxes (CA, 1968, 24’)


  "Avangardni kanadski reditelj Artur Lipset u ovom kolažu slika meditaciju o ljudskom stanju i haotičnom stanju planete na kojoj živimo, u nestabilnim i nepredvidljivom toku-tokovima ispreplitanih reči, kadrova i slika, i sažima istoriju ljudskog roda i popularnu kulturu u "fantazmagoriju ničega"."

 10.  

  Walerian Borowczyk & Chris Marker – Les Astronautes (PL, 1959, 14’)


  “Ova svemirska fantazija je povratak fantastičnim filmovima Melijesa, a priča kolažnu priču o pronalazaču koji pravi svemirsku letelicu te sa svojom sovom leti u svemir i spašava mali svemirski brod, a film je delimično i parodija na poziciju Poljske između Zapada i Rusije u posleratnoj klimi i trci u tehnološkim inovacijama i istraživanjima svemira.”

 11.  

  Pogledajte ceo film “Džepovi kulture” na Vice-u

  (deo sa Live Soundtrackom počinje na 25:47)