Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 26 | Humanimal | CZKD, 22.5.2017.

  Dave Phillips, Y/6543 & Zhe Pechorin & Slobodan Reković, Shaan


 2. Dave Philips - A/V performans

  soundcloud / bandcamp / website

   

  Dave Phillips se na sceni nalazi preko 25 godina, iza sebe ima više od 190 izdanja te je svirao na više od 500 koncerata u 40 zemalja.

  Metodi kojima se koristi su audio de/konstrukcija, psihoakustika (slušna percepcija), zvučni rituali, kompozicije i performansi. Alati kojima se koristi su glas, telo, terenski snimci, elektronika, objekti, video.

  Tematski se Dave Phillips u svom radu dotiče zaštite životne sredine, životinjskih i ljudskih prava sa egzistencijalnim konotacijama, čime najviše naglašava kako se ove i srodne teme međusobno povezuju na poseban način.

  Zvučni aktivizam i ritualna protestna muzika!


 3. Y/6543 & Zhe Pechorin & Slobodan Reković

   

  Igor Kačavenda (Y/6543) je mišljenja da krajnji produkt njegovog stvaralaštva proizilazi prvenstveno iz ljubavi prema muzici, ali potom i umetnosti uopšte. Usmeren je na istraživanje apstraktnog, minimalističkog ambijentalnog techno zvuka. Do sada je ostvario 4 izdanja u saradnji sa izdavačkom kućom Lett Records (France), Hypnotic Landscapes Records (Poland), Accents Records (France). Pored muzičkog izražavanja, crta i slika najčešće u digitalnoj formi.

  Soundcloud  Zhe Pechorin je pseudonim Anđeline Mićić koja je do sada ostvarila 3 samostalna izdanja u saradnji sa izdavačkom kućom Generation Bass, kao i jedno v/a izdanje u koje je uključen njen remix za "The Last Sacrifice" holandskog producenta Streamera. 

  Dosadašnja ostvarenja su rezultat prihvatanja izazova, apsolutne spontanosti, igre i intuicije, što je dovelo do razvoja i oblikovanja zvuka koji Zhe danas uglavnom koristi. U poslednjih nekoliko meseci ona kombinuje ambient, modernu klasičnu muziku, atmosferični tehno, kao i ritualne repetativne perkusije što se najviše može čuti u poslednjim trakama zbog kojih ova samouka producentkinja dobija ponude za nova muzička izdanja i međunarodnu saradnju.

  Soundcloud  / Facebook


  Slobodan Reković je muzičar iz Pančeva koji usled količine vremena koje provodi pored sintisajzera živi u strahu da i sam ne postane jedan. Pored sintova, gaji nenastranu ljubav prema ritam mašinama i semplerima. Vođen mišlju da su žanrovi, kao i medjudržavne granice imaginarna stvar, trudi se da se misli i dela van kutije. 

   

  Sviraju muziku za film: Lutz Dammbeck - Einmart (DDR, 1981, 14')


 4. Shaan

  facebook / soundcloud

   

  Shaan je projekat Jovane Ivanac, koja se produkcijom bavi od 2014. godine, kada joj je otkriven svet eksperimentalne elektronike i mašina. Prilikom nastupa koristi samo Korg Electribe ESX-1, jer uživa u istraživanju mogućnosti koje jedna jedina mašina može da pruži. Ipak, pošto su se dobro upoznale, planira da uskoro proširi set-up. Improvizacija je dimenzija u kojoj se oseća najprijatnije, s obzirom da svoju muziku shvata pre svega kao sintezu lične ekspresije i spoljašnje atmosfere u trenutku. Fascinira je neponovljivost na taj način dobijenog zvuka. Trenutno radi na svom prvom izdanju za američki label Modern Tapes, koje će se pojaviti na kaseti u toku 2017. godine.

   

  Radi muziku za film : Aleksandar Ilić - Malj (SFRJ, 1977, 10')

 5.  

  Foto galerija :

 6.  

  Filmski program : 

 7.  

  Lutz Dammbeck - Einmart (DDR, 1981, 14')


  "U čudnom, vanzemaljskom svetu, stvorenje bez nogu, koje se vuče svojim vratom po pustinji, u kojoj se nalaze džinovske stene u obliku ušiji i kreature sastavljene od delova ljudskih tela, pokušava da poleti. Ova kratka animacija nalik je miksu pejzaža iz Fantastične planete i ranim radovima Valerijana Borovčika."

 8.  

  Aleksandar Ilić - Malj (SFRJ, 1977, 10')


  "Malj" (1977) je slučajno snimljen. U to vreme sam za "Jugoslavija publik" radio film o poljoprivredi u Jugoslaviji. U "Koki" Varaždin video sam traku na kojoj se vršila selekcija pilića. Crni pilići su slabije napredovali u procesu tova. Genetska služba fabrike ih je eliminisala, a ako bi neko i stiglo na pokretnu traku za odabir, završavalo bi u kontejneru - ispod malja. Forsirani su "beli". Sam čin bio je užasan. Podsetio me je na Hitlerovo vreme, na logor. Uostalom, svako bi imao svoje tumačenje, metaforu."

 9.  

  Snimci nastupa :