Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 14 | Paralelni svetovi | Kvaka 22, 2.4.2016.

  E.U.E.R.P.I (Bugarska), Werner Puntigam (Austrija) + Old Soviet Dogs 


 2. E.U.E.R.P.I


  E.U.E.R.P.I. je samostalni projekat Miriana Koleva iz Sofije

  On koristi gitaru koju propušta kroz razne gitarske efekte, koristeći i neke druge netradicionalne instrumente.Njegov stil bi se mogao opisati kao eksperimentalni psihodelični ambijent ili psybient, a uživo i improvizacija takođe igra veliku ulogu, u zavisnosti od prostora, i atmosfere.U poslednje tri godine je nastupao na tridesetak festivala i koncerata širom Evrope. Njegov prvi album, Space and Animals možete poslušati na Bandcamp linku.


  https://euerpi.bandcamp.com/

  https://vimeo.com/126548328  Svira muziku za film : James Broughton - Dreamwood (USA, 1972. 45')


 3. Werner Puntingam


  Werner Puntigam je multidisciplinarni umetnik u polju muzike (kompozicija i improvizacija – školjka, trombon, glas i zvukovi), vizuelne umenosti (fotografija, video i grafički dizajn) i interdisiplinarnih performansa i instalacija.

  Trenutno boravi u Beogradu u okviru rezidencijalnog programa u KC Gradu, koji je podržao Austrijski kulturni forum.

  Dobitnik je nagrade ‘Upper Austrian Award for Art 2013″ u kontekstu interkulturalnog dijaloga.

  Nazivaju ga “alhemičarem zvuka” , osnivač je nekoliko grupa sa jedinstvenim zvučnim koncepcijama, a izvodi muziku uživo od solo do orkestar formata.

  Umetničke aktivnosti Wernera Putingama se protežu od Evrope, Amerike, Kanade do Mozambika, Južne Afrike, Zimbabvea, Svazilenda, Alžira i Japana.


  Još informacija i video-audio na :

  http://m.landingscape.com/pntgm

 4. Old Soviet Dogs


  O.S.D je bend koji redovno nastupa na mesečnom događaju Live Soundtrack a njihova muzika se proteže od slobodne/strukturisane improvizacije, elektroakustike, semplinga do “slobodnog folka” i elektronskog ambijenta.
  Ovaj put lansiramo naš projekat orkestra muzičkih kutija što znači da će mnogo tonova poznatih i manje poznatih melodija svirati istovremeno provučeno kroz razne efekte, stvarajući potpuno magičnu atmosferu


  Sviraju muziku za film : Janie Geiser - Ghost Algebra (USA, 2010, 7')

 5. Foto album : 

 6. Filmski program : 

 7. James Broughton - Dreamwood (USA, 1972. 45')


  "U filmu je mladić opčinjen vizijom prelepe boginje, koja se pojavljuje u dvostrukim ekspozicijama, i u potrazi za njom, na misterioznom ostrvu prolazi kroz ritual otkrivanja njenog identiteta i pronalaženja sebe. 
  Mitologija filma sadrži demone u vidu vodenih nimfi, podivljalog drvoseče, stroge opatice, polimorfno erotskih hipika i gospodarice u kožnjaku a dotiče sve mitove od starogrčkih do savremene psihoanalize."

 8. Janie Geiser - Ghost Algebra (USA, 2010, 7')


  "Plastična lutka prilazi bunkeru i gleda kroz špijunku, a kroz nju vidi pticu, brojeve, drveće, travu, ukroćenu prirodu i vojne mape. Ništa nije povezano logično, već u neobičnim konstrukcijama koje su male provokacije kreativnog (podsvesnog) uma. Algebra se u filmu odnosi na neku vrstu povezivanja i obnavljanja, sklapanja vizije sveta"