Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 47 | Atmosferična animacija | DIM, 24.5.2019.

  Amplidyne Effect (MK), Strahinja Maletić, Sanja Tišma, Old Soviet Dogs 

 2. "Imaćete priliku da prisustvujete izvođenju muzike za tri kratka filma koje će predstaviti gostujući kustos, a sa autorskim potpisom muzičara koji su već dugo u vodama muzičke produkcije i "primenjene" muzike". Po prvi put će na događaju nastupiti Strahinja Maletić, elektronski producent koji se bavi diseminacijom psybient stila u svom dugogodišnjem projektu Fourth Dimension, kantatutorka Sanja Tišma koja spaja (elektro)pop pesmu sa psihodelijom i mantričnim ambientom (SANJA TIŠMA &MASA), kao i rezident ansambl Old Soviet Dogs (elektroakustični sastav Live Soundtracka).

  Kustosku seriju otvoriće ilustrator i likovni pedagog Nebojša Petrović iz programsko-selektorskog tima festivala Balkanima, koji je takođe i producent Međunarodnog festivala animacije Animanima.

  Nastavlja se i treća epizoda serije SINKRO u okviru koje imamo zadovoljstvo da ugostimo Martina Georgievskog, prolifičnog ambijentalnog muzičara iz Skoplja, koji će pod pseudonimom Amplidyne Effect izvesti alternativnu verziju njegovog zapaženog prošlogodišnjeg ostvarenja "Gloria in Canvas" uz vizuelnu intrepretaciju albuma."

 3. Strahinja Maletić


  Pod svojim pseudonimom Fourth Dimension, Strahinja Maletić već godinama unazad figurira kao jedan od najistaknutijih evropskih producenata psybient zvuka Sa darom za zanosne melodije, raskošne padove, instrumentale i sofisticirane bitove on stvara muziku u spektrima ambienta, trip-hopa i psihodelične elektronske muzike, ostvarivši veliki broj kolaboracija i izdanja za strane etikete, kao što su Cosmicleaf i Synphaera.


  "Eight deep tracks of interlocking synth & bass sequences. provocative beats and hypnotic pads. Deeply textural, and rich with atmosphere, The Core takes the listener on a journey to the cosmic boundary between inner and outer space. "- Synphaera

  https://www.synphaera.com/fourthdimension


  http://cosmicleaf.com/en/products.php?action=artist&id=106

  https://www.synphaera.com/solaris (saradnja sa Don Tyler-om)

 4. Svira muziku za film : Philippe Grammaticopoulos - Le Regulateur (FR, 2005)

 5. Sanja Tišma


  Sanja je kantautorica, dolazi iz Beograda, svira ukulele, a prošle godine objavila je sing „Orao“. Taj je singl bio više u nekom neo-folk noir stilu, ali “Kosmos” počinje kao gitaristički pop na tragu jednih Mazzy Star ili Lush, da bi potom pred kraj zapržili čorbu glasnim, distorziranim i psihodeličnim zvukom. Zvuči svjetski, a otpjevano na srpskom! -XYZ magazine

  https://sanjatisma.bandcamp.com/

   

 6. Svira muziku za film : Mathieu Labaye - Orgesticulanismus (FR, 2008)

 7. Sinkro 4 : Amplidyne Effect (Skoplje) 

  Martin Georgievski stvara muziku u psihodeličnom i eksperimentalnom sazvežđu zvukova, pod velikim uticajem žanrova kao što su drone, noise, ambient, post-rock....Koristi se instrumentima poput bas gitare i sintisajzera, uz upotrebu kontaktnih mikrofona i procesiranje terenskih snimaka. Do sada je ostvario preko 15 samostalnih AE izdanja a aktivan je i u ambijentalnom projektu Post Global Trio i pod svojim tehno pseudonimom Meissa Ionis.

  "Pored ambijentalne naravi kompozicija ovih četrdesetak minuta novog materijala donosi i zaokret ka sporoj eleganciji neoklasicizma. Stars of the Lid su napravili imaginarnu muziku za nastavak Tvin Piksa a Martin album za noćni mungejzing kroz njegove neviđene i više White Lodge astrale." - o "Gloria on Canvas" - Popscotch.org

  https://amplidyneeffect.bandcamp.com/

 8. Old Soviet Dogs


  Sviraju muziku za film : Simone Massi - L'Attesa Del Maggio (2014)

 9. Foto galerija :

 10. Filmski program : 

 11. Mathieu Labaye - Orgesticulanismus (FR, 2008)


  A short animated film directed by Mathieu Labaye as a tribute to his father suffered from a multiple sclerosis.

 12. Philippe Grammaticopoulos - Le Regulateur (FR, 2005)


  A man and a woman come to adopt a child. They enter a huge building and are led by an odd scientist into a hall where they must first choose from dozens of still limbless fetuses and then from a wide array of spare parts (arms, legs, eyes...). That done, the incomplete child is taken away from them and the future parents attend the birth of their baby taking place on the stage of a theater. They finally go away with their offspring, happy but a bit worried : he does not have eyes.

 13. Simone Massi - L'Attesa Del Maggio (IT, 2014, 5')


  May, blackbirds: they hide while they sing.