Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 24 | Tehno eksperiment | CZKD, 27.4.2017.

  A//O, HETEM & Nicholas Wilson, Andrija, Zen Terminal

 2. U okviru 24. izdanja događaja koji više od dve godine predstavlja i otkriva neka nova i uzbudljiva imena sa lokalnih mikro scena odlučili smo da ukrstimo neke od viđenijih izvođača iz sfere eksperimentalnijeg tehna sa novim i mladim nadama istog, a spojili smo ih sa filmovima koji svaki, na svoj način emuliraju ritmičku strukturu njihovih traka. Kao i uvek, očekuje vas halucinantni i hipnotički doživljaj sa apstraktnim vizionarskim i snoviđajnim filmovima, te pojačani miris i ukus audiovizuelnih sinestezija.


 3. A//O

  facebook / soundcloud

   

  Petar Mirković je jedan od rezidenata kluba Drugstore Beograd i već godinama važi za jedan od najuzbudljivijih live techno projekata. U poslednje vreme u okviru svog projekta nastavlja istraživanje arapskih melodija i zvukova, kao i euklidovskih (algo)ritama i psihodeličnih etničkih tonaliteta, posebno na izdanjima Sakpaktu i Karstfenster.

   

  Svira muziku za film: Ron Rice - Chumlum (USA, 1964, 23')


 4. HETEM & Nicholas Wilson

  facebook / soundcloud

   

  Hetem je samostalni projekat Strahinje Beganovića, koji u izvođenju svoje muzike uglavnom koristi gitaru, analogni sintisajzer procesiran gitarskim pedalama i niz unapred produciranih lupova i semplova. Njegova muzika je mračnija, teksturalna i atmosferična, sa izraženim basom i dronovima, a takođe je korišćena i kao podloga za audiovizuelne instalacije (kao THUS FAR duo). Na nastupu mu se pridružuje britanski muzičar Nicholas Wilson.

   

  Sviraju muziku za film: Gustav Deutsch - Film Ist (1-2) (AU, 1998-2004, 13')


 5. Andrija

  soundcloud

   

  Andrija Čugurović je novo ime lokalne eksperimentalne tehno scene, čije trake karakteriše vrlo energična i kompleksna ritmična struktura bliska IDMu sa euforičnijim udarcima tehna, neobične i povremeno industrijalne teksture i semplovi, ali i povremeno melodičniji sintaški momenti. Žurka u glavi ovog laptop i bedroom producenta, prvi put će se odigrati uživo.

   

  Svira muziku za film: Toshio Matsumoto - Atman (JP, 1975, 12')


 6. Zen Terminal

  soundcloud

   

  Zen Terminal je novi projekat Miloša Dimitrijevića, koji je poznat i pod pseudonimom IIIV i kao stalni član Old Soviet Dogs, redovnog benda koji nastupa na Live Soundtracku. Kao i IIIV, i Zen Terminal je naklonjen zvuku dub techna, s tim što ima više retro šmeka, ekstatičniju i plesnu strukturu namesto dubokih i meditativnih ambijenata i dronova , nalik kultnom bendu sa Warp kataloga, Seefeel i još nekim projektima iz 90ih.

   

  Svira muziku za film: Piotr Kamler - Une Mission Ephemere (FR, 1993, 8')

 7. Foto album :

 8.  

  Filmski program :

 9.  

  Ron Rice - Chumlum (USA, 1964, 23')


  "Jedan od najznačajnijih dokumenata američkog kontrakulturnog filma, Chumlum je improvizatorski psihodelični trans sačinjen od mnogo duplih ekspozicija unutar simboličkog harema gde glumci glume opijatske scene u epicentru hipi Šeherezade."

 10.  

  Gustav Deutsch - Film Ist (1-2) (AU, 1998-2004, 13')


  "Jedan od najpoznatijih austrijskih reditelja današnjice i autor hiperrealističnog filma Shirley : Visions of Reality u prva dva dela svog omnibusa Film Ist, prikazuje nam film o fenomenologiji filmskog medija i pokretnih slika, posvećen naučnoj laboratoriji kao izvorištu nastanka filma. "

 11.  

  Toshio Matsumoto - Atman (JP, 1975, 12')


  "Usamljena prilika sedi napolju i nosi masku ženskog demona, a posmatramo je iz različitih uglova, maničnih zumiranja i epileptičnih montažnih skokova. "

 12. Piotr Kamler - Une Mission Ephemere (FR, 1993, 8')

  "Meditacija o mehanizmima mašte, sa robotom koji oživljava iz kocki i polako istražuje univerzum u kome raste..."