Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 20 | Zimski solsticij | Galerija Pro3or, 21.12.2016.

  Manja Ristić & Marko Paunović, Cyan, 8_NKTN, Old Soviet Dogs


 2. Manja Ristić & Marko Paunović

  Bandcamp 1 / Bandcamp 2

   

  Manja Ristić, violinistkinja i multimedijalni umetnik, aktivan je improv performer i istraživač ekperimentalnih zvučnih umetnosti. Sa sastavom ERUPTION, kao i kroz brojne saradnje sa kompozitorima, vizuelnim i konceptualnim umetnicima, pozorišnim i filmskim rediteljima nastupa širom sveta. Osnivala je Udruženje multimedijalnih umetnika AUROPOLIS, i urednica je ArtSync web radija. Trenutno razvija vlastiti sistem grafičkih notacija namenjen kompozitorima i izvodačima nove muzike.

  Marko Paunović, ambijentalni umetnik, bavi se sintezom elektro-akustike i ambijenta. Njegove kompozicije istražuju zvučni potencijal melanholične atmosfere (autističnih pejzaža) u okvirima ambijentalnog minimalizma i drona. Markova produkcija vidljiva je u radu dua Andagainandagain, kao i solo projekta Pièces froides.

  Njegovi poetsko–teorijski tekstovi predstavljaju primer konceptualne i jezičke (l=a=n=g=u=a=g=e) poezije, a ujedno su i polazišta za nastanak kompozicija.

  Duo Ristic / Paunovic saradjuje od 2014. godine i traga za sintezom instrumentalnog soničnog ambijenta u elektro-akustici. U svaki performans uvodi nov biopoliticki element koji se osvrće na neku od sfera konceptualnog nasleda zvucnog stratuma avangarde 20. veka.

   

  Sviraju muziku za film: Maya Deren - Witch's Cradle  (USA, 1943, 11')


 3. CYAN

  bandcamp / facebook

   

  Cyan je muzički pseudonim Igora Maršićevića, gitariste i bedroom producenta iz Beograda. Pretežno ambijentalnog karaktera, njegova muzika može se opisati kao spoj različitih principa, digitalnog i improvizovanog, kao i spoja više različitih žanrova,što se ocrtava najvise kroz sam način kreiranja i slaganja zvukova i kompozicija.

   

  Svira muziku za film: Jean Daniel Pollet - Bassae (GR, 1964, 9')


 4. 8 _NKTN


  8_NKTN je (jednokratni) eksperimentalni projekat Nemanje Trećakovića, koji se bavi dizajnom grafike, zvuka i programiranjem i njegovog dugogodišnjeg prijatelja Milana Ratkovića.

  Po prvi put će zajedno zamuzicirati u njihovoj viziji post-apokaliptičnog italo diska. za klasik italijanskog avangardnog filma reditelja Franka Brokana.


  Sviraju muziku za film: Franco Brocani - Segnale da un pianeta in via d'estinzione (ITA, 1972, 12)


 5. Old Soviet Dogs

   

  Muzika za film : David Gladwell - Untitled Film (UK, 1964, 9')

 6.  

  Foto galerija :

 7.  

  Filmski program :  

 8.  

  Maya Deren - Witch's Cradle  (USA, 1943, 11')


  “Nezavršeni film američke avangardne filmmejkerke Maje Deren eksploatiše česte teme u njenim filmovima - ritual, magiju i izmenjena stanja svesti, a film sve to prikazuje kroz okultnu simboliku paukove mreže u koju se upleo i čuveni umetnik i dada provokator Marsel Dišan.”

 9.  

  Jean Daniel Pollet - Bassae (GR, 1964, 9')


  “Poseta hramu Apolona u Grčkoj, snimana u dokumentarističkom stilu u izmaglici, filmski natopljenoj nostalgijom i melanholijom. “

 10.  

  Franco Brocani – Segnale da un pianeta in via d'estinzione (ITA, 1972, 12')


  “Kratki SF film, koji je smešten u blisku budućnost. u kojoj dolazi do fizičke i moralne degeneracije, a u kojoj planeta i njen živalj gube obrise stvarnosti i postaju senke, deformiteti, mrtvi. Struktura filma podseća na "La Jetee" Chrisa Markera sa fotografijama koje se nižu, od kojih su neke delo fotografa Mikelanđela Đulijanija.”

 11.  

  David Gladwell - Untitled Film (UK, 1964, 9')

  “Rekvijem za selo, ispričan kroz usporene pokrete i teksture, oneobičavajući pastoralnu rutinu i banalnost tame.”