Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 7 | CUK Imago. 31.5.2015.

  Svetlana Maraš, Izleti, Sava Marinković & pann+onn, Old Soviet Dogs


 2. Svetlana Maraš


  Svetlana Maraš je kompozitorka i umetnica koja se bavi zvučnim instalacijama. Studirala je kompoziciju na Akademiji umetnosti u Beogradu, doškolavala se širom sveta i sarađivala sa eminentnim umetnicima iz mnogih oblasti koje se vezuju za savremeni elektronski zvuk, a magistrirala je u Helsinkiju na departmanu za Nove medije.

  Godinama unazad aktivna je na polju eksperimentalne muzike. Njen rad obuhvata više polja nove muzike i sound arta i kreće se od performansa i interaktivnih instalacija, do teorijskih radova iz ovih oblasti. Pored izvođačke prakse koja se bazira na kompoziciji i manipulaciji kompleksnim elektronskim soundscape-ovima uz pomoć kompjuterske tehnologije i algoratimskih rešenja, Svetlana se još bavi istraživanjem mogućih načina muzičkog izražavanja kroz tekst, objekte i izrade novih interfejsa za muzičko izvođenje. Na primerima radova istaknutih umetnika, mapirano je rastuće polje gde se zvuk, umetnost i tehnologija prepliću.


  www.svetlanamaras.com

  https://soundcloud.com/svetlanamaras  Svira tri filma eksperimentalnog japanskog autora Takashi Ita : Spacy, Thunder, Ghost 


 3. Izleti


  “Izleti“ su Miloš Dimitrijević i Igor Maršićević, dugogodišnji prijatelji vezani zajedničkim entuzijazmom prema elektronskoj muzici. U nedelju će izvesti muziku za film „Hajnal” na sintisajzeru, gitari i aplikaciji za smartphone, vodeći se idejom slobodne improvizacije i žanrovske neodređenosti.


  Sviraju film: Andras Szirtes – Hajnal (HU, 1979, 21”)


 4. Sava Marinkovic & pann+onn


  Muzičari iz Pančeva iz sfera ambijentalne i elektronske muzike.

  Sa izdanjima na etiketama DOF Italija i ante rasa Belgija..


  Sava Marinković
  je gitarista iz Pančeva koji svira ambijentalnu i elektronsku muziku, a njegov stil se proteže i na druge instrumente i na slobodnu improvizaciju.

  Kreće sa solo izdanjima od februara 2013 kada je etiketa Acustronica objavila njegov Nowhere Near album, a poznat je i kao gitarista i dizajner zvuka u mnogim drugim projektima i bendovima (She is I – eksperimentalni filmski projekat, Demetrin, NRK, Obala Nesta..). Pod uticajem je muzičara kao što su David Sylvian, Christian Fennesz i Eivind Aarset. .


  http://www.doflabel.com/artists/savamarinkovic/savamarinkovic.htm

  https://soundcloud.com/savamarinkovic013


  pann+onn
  je muzičar iz Pančeva koji je inspirisan eksperimentalnim i industrijalnim tehno zvukom. Izdao je EP Grohot za Belgijski label Ante Rasa, a u bližoj budućnosti će raditi dugačke ambijentalne setove za Vernae događaje u Beogradu. Njegov zvuk dočarava slike zatvorenih fabrika i fabričkog zagađenja, napetosti i gradskog truleža.


  https://soundcloud.com/pannonn

  https://ante-rasa.bandcamp.com/album/ante03-pann-onn-grohot  Sviraju film: Jose Val Del Omar – Fuego en Castilla (FR, 1961, 20”)

 5. Old Soviet Dogs Orchestra


  Old Soviet Dogs Orchestra je redovan bend koji nastupa na događaju koji organizuje filmska laboratorija Kino Pleme a muzika koju izvode varira od ambijentalne elektroakustike, buke i “slobodnog“ folka do intenzivnih kolektivnih improvizacija.


  Sviraju film: Witold Giersz – Požar (POL, 1976, 8”)

 6. Foto album :

 7. Filmski program :

 8. Takashi Ito - Spacy (JP, 1981, 10')


  Niz brzih teleskopskih slika u fiskulturnoj sali koje putuju kroz sebe, vreme i prostor.

 9. Takashi Ito - Thunder (5')


  Žensko lice koje izvire i nestaje iz ruku. Blještava svetla. Napuštena zgrada sa puno mračnih hodnika. Duga ekspozicija i svetlosni oblici koji se prelivaju jedni na druge.

 10. Takashi Ito - Ghost (5')


  Kratki horor film posednute svetlosti i ukletih prostora, natprirodnih pokreta i apstraktnog vremena.

 11. Andras Szirtes – Hajnal (HU, 1979, 21”)


  7 godina kompleksnog rada u Bela Balaž studiju, 9 sati sirovog materijala i 600 fotografskih motiva su sabijeni u industrijalnom mikrokosmosu fabrika “duhova” i iščekivanja revolucije u obliku antropomorfnih mehurića.

 12. Jose Val Del Omar – Fuego en Castilla (FR, 1961, 20”)


  Crpeći inspiraciju iz dela 16-vekovnog mistika San Huan de la Kruza , u najnapetijem segmentu njegove „elementarne“ trilogije, Val del Omar pokušava da pomiri mistične izvore sa radikalnim senzornim sistemom osvetljenja (Taktilvizija) u apstraktnim vizijama mučenja i iskupljenja svetaca, religijskih statua u pokretu i zvučnog napada na čula kroz prisećanja na surovost inkvizicije i verskog fanatizma ali i paralelu sa totalitarnošču Frankovog režima.

 13. Witold Giersz – Požar (POL, 1976, 8”)


  “U ovoj animaciji rađenoj sa uljanim bojama, dinamičnost pokreta četkicom koja prvobitno evocira život u šumi portretiše razornu moć vatre, a film se završava optimistično – novi život izvire iz pepela.”