Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 37 | Nova srpska animacija | CZKD, 4.5.2018.

  EPP, Rage Blanche, Mother Beth vs Blondie, Polaka, Anđelko, Old Soviet Dogs, Asuuncion

   

  U okviru 37. izdanja imamo zadovoljstvo da vam predstavimo stilski raznovrstan program koji je sačinjen od diplomskih radova nove generacije animatora i animatorki sa Fakulteta primenjenih umetnosti (Tamara Bogovac, Danica Spasić, Maša Avramović, Jelena Vučić, Nikola Nešić, Goran Rakić, Jovan Rakić, Aleksandar Petrikanović), kao i radove Vuka Palibrka koji su objedinjeni u kolažnoj formi. Oni će na samom događaju predstaviti svaki od svojih filmova a publika je pozvana da se nakon projekcije uključi u razgovor sa svim učesnicima i učesnicama događaja. Za svaku od ovih kratkih animacija zvučnu pratnju će na licu mesta izvoditi sedam projekata sa naše elektronske scene : EPP, Rage Blanche, Mother Beth vs Blondie, Polaka, Anđelko, Old Soviet Dogs i Asuuncion. Pridružite nam se na najvećem lajnapu i najvećoj koncentraciji domaćih talenata od samog početka događaja!


 2. AUTORI I AUTORKE FILMOVA :
  VUK PALIBRK


  Bavi se stripom i animiranim filmom. Studirao je grafiku i knjigu na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a potom je završio master studije iz vizuelnih komunikacija na Univerzitetu umetnosti u Berlinu. Napravio je jedan petominutni animirani film, „Običan dan“ u tehnici stop trika o malom nacrtanom čoveku koji tumara kroz svet smeća i isprljanih papira. Flim je prikazan na nekoliko festivala animacije. Takodje, ilustrovao je priču o Crvenkapi (bez reči) i te Ilustracije su izdate u formi eksperimentalne knjige. U poslednje vreme crta kratke animacije koje redovno objavljuje na internetu.


  TAMARA BOGOVAC

  Rođena 11.05.1994. u Rumi. Završila srednju stručnu školu “Škola za dizajn” smer Ambalaža, nakon nje završila je osnovne studije na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek Animacija u klasi profesora Rastka Ćirića. I sada je na master studijama. Pored toga što se bavi i što je interesuje animacija, takođe se bavi ilustracijom i slikarstvom. Učestvovala u radionicama i kolektivnim izložbama u sklopu Fakulteta. Imala objavljenih nekoliko ilustracija u Politikinom Zabavniku. Učestvovala je sa animacijom (diplomskim radom) “Prazna kutija” na FESA festival (u kojem je dobila posebnu pohvalu žiria u vidu SAE Instituta nagrade, 2017), na Balkanima festivalu (2017) i Martovskom festivalu (2018).


  DANICA SPASIĆ

  Rođena 1994.godine u Beogradu. Uspešno završila Školu za dizajn, odsek likovni tehničar. Trenutno manje uspešno pohađa Fakultet primenjenih umetnosti na odseku animacije. Njeni hobiji nisu interesantni i ne bavi se sportom. Sve što treba da znate o njoj je da bi radije promenila tri autobusa nego išla peške od Zelenog venca do Knez Mihailove."
  .

  MAŠA AVRAMOVIĆ

  Maša Avramović ima 23 godine, živi u Beogradu i radi kao animator i ilustrator. Završila je animaciju na Fakultetu primenjenih umetnosti.
  Niti su njen diplomski film na FPU.


  JELENA VUČIĆ

  Jelena Vučić je rođena 1993. godine u Beogradu. Završila je Fakultet primenjenih umetonsti u Beogradu 2016. godine na modulu Animacija kod profesora Rastka Ćirića i iste godine upisala master studije. Diplomirala je sa animiranim filmom „Pravda“.
  Nagrađivani je učesnik Međunarodnog Salona stripa u Beogradu. Učestvovala je kao jedan od autora u drugoj knjizi strip serijala „Linije Fronta“ u izdanju izdavačke kuće System Comics 2015. godine. Godine 2015. je izdat i njen prvi strip album po imenu „Tito“, rađen po scenariju Predraga Đurića.


  NIKOLA NEŠIĆ

  Nikola Nešić je rođen 1995. godine u Beogradu, Srbija. Diplomirani primenjeni umetnik Fakulteta primenjenih umetnosti. Bavi se animacijom, ilustracijom, grafickim dizajnom, tipografijom, fotografijom, muzikom…


  GORAN RAKIĆ

  Goran Rakić rođen je 1993. godine u Beogradu. Student je na master studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na modulu Animacija odseka Primenjena umetnost, u klasi profesora Rastka Ćirića. Živi u Obrenovcu. Ima iza sebe dve samostalne izložbe i četiri murala realizovana sa bratom blizancem, i više kolektivnih izložbi i priznanja. Tu se izdvajaju učešća i nagrade na Međunarodnom Salonu stripa u Beogradu, rad na oslikavanju manastira Voljavča, kao i projekcije diplomskog filma „Životi“, koji je nagrađen na Balkanima Festivalu 2016. godine, od strane SAE Instituta. Bavi se animacijom, ilustracijom, slikarstvom i stripom.


  JOVAN RAKIĆ

  Jovan Rakić rođen je 1993. godine u Beogradu. Student je na master studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na modulu Animacija odseka Primenjena umetnost, u klasi profesora Rastka Ćirića. Živi u Obrenovcu. Imao je dve samostalne izložbe i četiri realizovana murala sa bratom blizancem, učesnik je više kolektivnih izložbi i likovnih kolonija, i dobitnik je nekoliko priznanja iz oblasti likovne i primenjene umetnosti. Učestvovao je u radu na scenografiji za igranu seriju „Kripton.“ Diplomski film „Nasleđe“ bio je prikazan na nekoliko festivala, a na drugom međunarodnom studentskom festivalu NAOS 2018. godine, nagrađen je kao najbolji kratkometražni animirani film. Bavi se animacijom i ilustracijom.


  ALEKSANDAR PETRIKANOVIĆ

  Rođen 30.1.1993. Grafički dizajner, karikaturista, strip crtač, ilustrator i animator. "Šetnje" su njegov diplomski rad na predmetu Animacija, profesor Rastko Ćirić, saradnik Iva Ćirić


 3. EPP


  website


  E-P-P je konceptualni muzički duet. E-P-P pravi minimalističke elektronske pesme u formi reklama koje ništa ne prodaju. Njihov moto leži u stvaranju savršenog okruženja za turiste, a tvorci su video igrice “Turizam Bez Granica”. Koriste sint, ritam mašinu i sempler.


  Sviraju muziku za animacije Vuka Palibrka (8')


 4. Rage Blanche


  soundcloud
   / bandcamp


  Rage Blanche je atmosferični elektronski projekat Petra Vakića iz Rume. Muzika se kreće od ambijentalnog ka dab tehnu, obojena gitarskim lo-fi-em i harmonijama koje nastaju na razne načine. Autor je 3 EP-a od kojih se poslednji može preslušati na njegovom bandcampu.


  Svira muziku za filmove : 


  Nikola Nešić - Tri želje (4')

  Jelena Vučić - Pravda (5')


 5. Anđelko


  soundcloud


  Projekat Anđelka MIlanovića iz Beograda, koji karakterišu izraziti snoliki tonovi, melodični bučni skečevi, lirske zvučne impresije i ambijentalna klupska hipnoza. Imao zajednički projekat sa Palms Voice-om početkom veka pod nazivom "Banstyle"


  Svira muziku za film : Tamara Bogovac - Prazna kutija (4')


 6. mother beth vs blondie


  soundcloud


  Lo fi/experimental/ambient/drone projekat Predraga Karanjca iz Zrenjanina. Nastao 2011, za sad je snimio jedan album, uradio cover grupe Borghesia (Lini je sile), te imao nekoliko učešća na kompilacijama (Their Music Our Lives)


  Svira muziku za film : Goran Rakić - Životi (6')


 7. POLAKA


  bandcamp


  Polaka je novi projekat Vladana Stojanovića, koji je poznat i pod svojim DJ pseudonimom Poor Henry. Njegov melodični talenat se ogleda u trakama kao što su "From Amber" koje podsećaju na ranu fazu Aphex Twina i čilirani IDM sa početka milenijuma. Istoimeni EP koji sakuplja kompozicije realizovane u prethodne dve godine može se preslušati na njegovom bandcampu. 


  Svira muziku za film : Aleksandar Petrikanović - Šetnje (2')


 8. Old Soviet Dogs / Asuuncion


  Tokom tri godine postojanja događaja Live Soundtrack polako su usavršili muzičku viziju u kojoj šure sa Korgovima i emulacijama Berlin School sintova, pored soničnih eksperimenata u kojima se stalno nešto sempluje, bilo da su to karipski ritmovi ili eterična psihoakustika sa drugog sveta, uspavanke za tonove citri i kalimbi, ambijentalne simfonije u kojima su procesovani zvuci nalik zvonima, mini orkestri muzičkih kutija...


  Sviraju muziku za film : Danica Spasić - Skučeni (7')  Asuuncion
  pravi prozračne i evokativne melodije utopljene u tremolo i delay. Novi sobni projekat kao još jedan spin-off matičnog sastava Live Soundtracka. 


  Svira muziku za filmove : 


  Maša Avramović - Niti (3’)

  Jovan Rakić - Nasleđe (5')

     Foto galerija :

 9.  

   

  Filmski program :

 10. Jelena Vučić - Pravda (5')


  Nakon što sistem zakaže, roditelji odlučuju da preuzmu pravdu u svoje ruke i kazne pijanog vozača koji je usmrtio njihovu kćerku. Njihova odluka će inicirati još jedno suđenje. 

 11.  

  Aleksandar Petrikanović - Šetnje (2')

  Priča o kratkoročnosti i besmislenosti ljudskog života, ne tako dobro maskirana u kratak film o hodajućim mašinama."

 12.  

  Tamara Bogovac - Prazna kutija (4')

  Umetnik dobija tajanstvenu kutiju u kojoj se nalazi žuta žena. Ona ga začikava da je juri sve dok ne bude zarobljen u praznu kutiju

 13.  

  Danica Spasić - Skučeni (7')

  Dragan i njegov pas su zarobljeni u pećini nakon odrona i polako gube nadu.

 14.  

  Maša Avramović - Niti (3’)

  Film prati ribarevu ženu koja kroz pletenje tradicionalnog džempera za svog muža pokušava da otrese strahove i brige od opasnosti koje bi mogle da ga zadese.

 15.  

  Goran Rakić - Životi (6')

  Trajanje ljudskog života predstavljeno je kao trajanje plamena sveće. Simbolična priča o životu i smrti.

 16.  

  Nikola Nešić - Tri želje (4')

  Pazi šta poželiš.

 17.  

  Jovan Rakić - Nasleđe (5')

  Dva kauboja u dvoboju revolverima i dete kao očevidac. Kakav će biti konačan ishod?

 18.  

  Filmovi i gifovi Vuka Palibrka