Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 6 | Inex Film, 25.4.2015.

  Igor Čubrilović, Delta 43, Nemanja Trećaković / Aleksandra Dačić 


 2. Igor Čubrilović


  Igor Čubrilović je kompozitor, producent i gitarista i jedan od organizatora mesečnog događaja Improve. U Njujorku Igor je bio član “Jonathan Kane’s February”. Bio je prvi gitarista u “Rhys Chatham Guitar Army”, a sada je aktivan na evropskoj improvizacionoj sceni sa “Duet/Duel Series”. Komponuje za film i druge medije. Radio je kao muzicki producent na vise albuma za “Table of the Elements” label. Studirao je arhitekturu u Beogradu, Tehnologiju zvuka u Stokholmu, zvučnu Ilustraciju u Londonu, dok u poslednje vreme istražuje psiho-akustiku i tradicionalnu muziku Balkana. Igor takođe radi na razvoju savremene muzike baziranoj na lokalnoj kulturi u zemljama kao što su Tajland, Etiopija, Sirija i Gvatemala.


  https://soundcloud.com/igor_cubrilovic

  http://www.balkanboyrecords.com/

 3. Svira muziku za film : Piotr Dumala – Lagodna (Nežni duh) (POL, 1985, 12”)


  “Film “Lagodna” poljskog animatora Piotra Dumale je baziran na kratkoj priči Dostojevskog o ljubavi, mržnji, ljubomori i otuđenju između mlađe žene i starijeg muškarca. U ovom psihološkom filmu dominiraju mračni sepija tonovi sa jednim izvorom svetlosti, stvarajući skoro utisak zarobljenosti u nekoj od Rembrantovih slika.


 4. Delta 43


  Dragoljub Ćurčić je pod pseudonimom Delta43 u toku zadnjih osam godina isprobavao različite pravce, koji su ga uglavnom vodili u krug, tako da još uvek plovi na ponavljajućim talasima elektronskih voda, na razmeđi ambijentalne elektronike, elektroakustike, IDM uticaja i kompozicija baziranih na loopovima. Hladni zvuk mašine prati ga uporno na tom putovanju kroz duboku noć pokrivenu oblacima snova iz kojih povremeno pada kiša. Ponekad bi se vratio sa svojih istraživačkih pohoda i održao prezentaciju svojih otkrića u Subotici, Novom Sadu i Beogradu u skromnoj formi live act nastupa, ili bi prosto poslao pismo u boci za neku kompilaciju
  .


  http://soundcloud.com/delta43

  http://delta43.lostpatterns.com/

 5. Svira muziku za film: Suzan Pitt – Joy Street (USA, 1995, 24”)


  “Ulica radosti” američke animatorke Suzan Pit govori o ženi koja se oporavlja od depresije a inicijator njenog izlečenja je figurica miša na piksli koji je njen vodič u parku koji se tranformiše u psihodeličnu koloritnu džunglu punu cveća, majmuna i insekata.”

 6. Nemanja Trećaković / Aleksandra Dačić


  Nemanja Trećaković aktivno se bavi muzikom od 1998. godine. Bio je član benda “Consecration” do 2010. godine. Diplomirao je grafički dizajn na Fakultetu za dizajn u Beogradu. Bavi se dizajnom grafike, zvuka i programiranjem.Trenutno živi u Beogradu i radi kao freelancer.

  Aleksandra Dačić radi kao nastavnik klavira i korepetitor solo pevačima u muzičkim školama Božidar Trudić-Petrovac na Mlavi i Petar Konjović u Beogradu. Svirala je u improvizatorskom sastavu Crosscuts, nastupala na Sinelinei i imala par koncerata u BGu. Pojavljuje se kao glavna akterka u filmu Daljine Ivana Salatića i Jelene Makimović. Članica je kolektiva Old Soviet Dogs/Fox Orchestra od prvog izdanja Live Soundtracka, a svira sve od analognih sintova i orgulja do kalimbi,

 7. Sviraju muziku za filmove : Raoul Servais – Atraksion (BE, 2001, 10”)


  “Grupa zatvorenika korača na opustošenoj zemlji, u večitom limbu bezgraničnog zatvorskog dvorišta, sve dok jedan od njih ne primeti zrak svetlosti koji dopire iz daljine stepe i podmukle planine i odluči da se popne ka njegovom izvoru u naivnoj nadi da ga čeka sloboda na kraju puta.”

 8. Andrey Svislotskiy – Hypnerotomachia (RU, 1992, 8”)


  “Hypnerotomachia Poliphili je naziv knjige autora Francesca Colonne iz 1499-e, inspiracija za animaciju Hypnerotomachia ruskog autora Andreja Svislockog, u kojoj su košmarno uvezani podsvest muškarca, žene i psa”

 9. Foto galerija :