Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 4 | Inex Film, 30.1.2015.

  Pavle Popov & Rastko Komadina, Nikola Urošević & Dušan Žica, Arbenita Beriša, Old Soviet Fox, Old Soviet Dogs


 2. Pavle Popov i Rastko Komadina


  Pavle Popov (pavlepopov.bandcamp.com/) je gitarista, kontrabasista i kompozitor eksperimentalne i ambijentalne muzike, koji će u saradnji sa trubačem i klarinetistom Rastkom Komadinom, sa kojim je ranije sarađivao na muzici za In C, kompoziciji inspirisanoj delom američkog minimaliste Terija Rajlija, uživo praviti muziku za dva kratka filma :


  Derek Jarman – Journey to Avebury (UK, 1971)

  Jacques Drouin – Le Paysagiste- Mindscape (CZ, 1976)


 3. Nikola Urošević i Dušan Žica


  Nikola Urošević (Kinovia, The Cyclist Conspiracy) i Dušan Žica (Temple of the Smoke) će ostvariti novu saradnju stvarajući zvučnu pratnju za kompilaciju underground filmova glumca i kontrakulturne ikone, Pierre Clementija, inspirisanu LSD putovanjima, hipicima i misticizmom, Visa De Censure, gde će komunicirati grlenim pevanjem, bul bul tarangom, u psihodeličnim gitarskim sazvežđima i spejsrokerski ucrtanim maršrutama.


  https://www.facebook.com/TheCyclistConspiracy

  templeofthesmoke.bandcamp.com/  Sviraju muziku za film : Pierre Clementi - Visa de Censure No X (FRA, 1967)


 4. Arbenita Beriša


  Arbenita Beriša je gitaristkinja, ulična i džem sešn sviračica i igračica sa vatrom.  Muzika za film : Karpo Godina - Gratinirani mozak Pupilije Ferkeverk


 5. Old Soviet Fox


  Old Soviet Fox Orchestra je trio Milene Mimi Antić (vokal/ne igre), Aleksandre Dačić (monotron) i Sofije Eftimovski-Božović (ozvuceni objekti).  Muzika za film : Kenneth Anger - Eaux D'Artifice

 6. Old Soviet Dogs


  Vukašin Stančević (homemade oscilatori), Adrijan Vučković (sint) i Srđan Eftimovski (noise)


  Muzika za film : David Rimmer - Migration

 7. Foto album :

 8. Filmski program :

 9. Derek Jarman – Journey to Avebury (UK, 1971)


  Prvi eksperimentalni film koji je britanski reditelj snimao na super osmici je putovanje na mistično mesto sa strukturama kamenja nalik na Stounhendž, gde se veruje da je postojao otvoreni hram gde su izvođeni rituali plodnosti”
  “Oko tridesetak kilometara severno od Stounhendža nalazi se Ejvberi, sa najvećim megalitskom strukturom u Britaniji i najvećim veštačkim brdom. Nema sumnje da su oba ova spomenika bili deo neke civilizacijske celine. Pretpostavlja se da se radi o neolitskoj metropoli. Ni na jednom od megalitskih struktura nije pronađen nikakav pisani znak. Namena megalitskih struktura ostaje tajna do danas “

 10. Jacques Drouin - Le Paysagiste- Mindscape (CZ, 1976)


  “Pinscreen” animacija koja prikazuje umetnika koji iskoračuje u jednu od svojih slika i luta kroz simbolički impregnirane pejzaže svoje mašte.

 11. Pierre Clementi - Visa de censure No X (FRA, 1976)


  It seems Clémenti made a whole portrait about an epoch in this short movie, covered with neon light, symbolism, rituals, esotericism, student movements, friendships, partnerships and many drugs, at the improvisation sound of guitar, trumpet, besides indian music (of course!).
  Images jump off the screen without having any type of connection among them, they fade into frenzy and apparent confusion of memory... Transmitting us detachment, sensitivity and 'transcendentalism' through drugs (something conceptualized by the spirit of that time), brings us to stunning of sensations, amidst memories and records of its creator.

 12. Karpo Godina - Gratinirani mozak Pupilije Ferkeverk (SFRJ, 1970)


  “Film je bio zabranjen zato sto je pokazivao dekadenciju umetnickog filma, moralnih vrednosti i zavrsava se sa sloganom “progutaj LSD”. Sav tekst u filmu se odnosi na smrt, ljubav, diktaturu i najvaznije “progutaj LSD”» Karpo Godina.

  “Stvarna subverzija u filmu nije pominjanje droge vec prikaz civilizacije svedene na nivo crtanog filma, neoriginalnih ljudi koji u vodi imitiraju jedni druge i prate uputstva advertajzera i politicara na ekranu ”

 13. Kenneth Anger - Eaux de artifice (SAD, 1953)


  "Villa D’Est je remek delo italijanske bašte i evropskih vrtova u manirističkom i baroknom stilu sa svojim impresivnim fontanama, nimfama, pećinama, igrom vode i muzikom. U ovom kratkom filmu se žena, koja je odevena u stilu odeće 18 veka, “igra žmurke” u lavirintu bašte dok ne iskorači u fontanu i nestane. "

 14. David Rimmer - Migration (CAN, 1969)


  “Rimerov sledeći film je koristio tehniku stop frejmova i usporavanja brzine. U filmu duh ptice leti kroz eone prostora i vremena i makro mikro univerzume, oblake i maglu. Pokreti filma su ritmički a dešavaju se kosmičke tranformacije u kojima vilinski konjici plutaju u nebu a ptica postaje leš. "