Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 27 | Transmisije mešanih medija | CZKD, 17.7.2017

  Noitu, Svetlana Maraš, Kumah, Glicks 


 2. Noitu predstavlja Scatter Radar / hibridni AV performans / instalacija

  soundcloud / facebook / website

   

  Noitu je audiovizuelni projekat Sašo Puckovskog, multidisciplinarnog umetnika iz Skopja. Sašov rad obuhvata muzički, audiovizuelni performans i instalacije, a glavna interesovanja su mu u polju site specific i prostornih instalacija kao I konstantnog istraživanja zvučne svesti, nestandarnih štimova i atonalnih frekvencija. Njegova estetika zvuka varira od čistih, suptilno nijansiranih drone tekstura i delikatnih ambijentalnih tonova, pa do ekstremno preciznih ritmičnih obrazaca, izdistorziranog, toplog zvuka i kompleksno aranžiranih kompozicionih struktura.


 3. Svetlana Maraš predstavlja Matter of Fact

  website

   

  Svetlana Maraš je kompozitorka i sound artist iz Srbije. Svetlana izvodi živu elektronsku muziku koristeći uglavnom laptop i kontrolere. U njenom fokusu su glitch, noise, soundscape dizajn i elektronska improvizacija. Pored izvođačke prakse, ona stvara u domenu elektro-akustične kompozicije i sound art-a, istražujući moguće načine muzičke reprezentacije kroz zvuk, objekte i digitalnu tehnologiju. Njen kreativni opus pored muzike sadrži interaktivne zvučne objekte, zvučnu instalaciju i mnoge

  Matter of fact je cut up kompozicija i AV instalacija koja se sastoji od 5 delova. Stihovi su delići uzeti iz intervjua sa umetnicima širom sveta, a ovi fragmenti su rekontekstualizovani u pesme o univerzalnim temama. Vizuelni deo koji prati muziku napravljen je u karaoke stilu a svaka kompozicija ima zaseban stil koji se naslanja na one koji se koriste u TV reklamama i video klipovima, služeći i kao kritika komercijalnih medija.

  Svetlana vam predstavlja dva rada iz ove kompozicije/ instalacije: Society i Myself


 4. Kumah

   

  Vanja Dabić je neumoljivi putnik i istraživač glasova, instrumenata i ritmova svih delova planete. Ovom prilikom dolazi iz pustinje da integriše iskustvo užarenog asfalta, dina, paklenih vrućina i fatamorgana u muziku. Radiće sa taishogoto-om, elektronskim ambijentalnim zvukom, terenskim snimcima i tišinom.

   

  Svira muziku za film : Ishu Patel – Divine Fate (CA, 1993, 10’)


  "Ova čudesna animacija smeštena je u mitološki univerzum čiji opstanak je doveden u pitanje dolaskom bahatih i bezosećajnih posetilaca. Metafora o našem vremenu i priča sa temom zaštite životne sredine"


 5. Glicks predstavlja Vokolaž 

   

  Glicks je projekat sa uporištem u eksperimentalnim zvučnim teksturama, dekonstrukcijama teksta i glasa, cut up semplovima i tokom (pod)svesti.

 6.  

  Foto galerija :

 7.  

  Trejleri instalacija :

 8.  

  Noitu / Scatter Radar

 9.  

  Svetlana Maraš / Matter of Fact