Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 8 | Stop-motion animacija | CUK Imago, 28.6.2015.

  Noizac, A//O, Crno dete 


 2. Нойзац (Noizac)


  Novosadski sastav koji čine Milan Milojković (elektronika) ,Filip Đurović (elektronika) i Predrag Okiljević (saksofon).. Nastupali su na Improstoru, Improv Est, u Rexu…

  Нойзац je ono što mu ime kaže – ljudi koji prave buku u Novom Sadu. “Danas se pogled na svet koji ne vidi budućnost, koji je sadašnjost zasnovao na apstrakciji, besmislu i tišini – nalazi pred propašću…Slušajući buku bolje ćemo razumeti kuda nas vodi ludilo ljudi…i čemu nam ostaje da se nadamo…U buci se čitaju kodovi života, odnosi među ljudima” (Žak Atali, Buka)


  https://soundcloud.com/noizac3  Sviraju film : Jirí Trnka – Kybernetická babicka (Cybernetic grandma) (CZ, 1962, 30′)


 3. atom/output


  Atom/output je pseudonim Petra Mirkovića i njegova muzička platforma za istraživanje nedođija tehna i srodnih elektronskih kultura. Naglasak je na dubokim, dub i zlokobnim zvucima.


  http://atom-output.bandcamp.com/  Svira muziku za film: Stephen & Timothy Quay – In Absentia (FR, 2000, 20′)


 4. Crno dete


  Crno dete je duo sastavljen od muzičara koji dugo deluju na domaćoj underground sceni: Milan Bukejlović (Petrol, Kriške, Virvel) – bubnjevi i Damjan Brkić (Klopka za pionira) – gitara, glas. Zajedno rade od 2012. godine. U početku su svirali potpuno improvizovanu muziku, stvorenu tokom samog izvođenja. Na albumu “Dževad” spajaju alternativni rok sa improvizacijom i bukom.


  https://crnodete.bandcamp.com/  Sviraju muziku za film: Jan Svankmajer – Food (Jídlo) (CZ, 1993, 17′)

 5. Foto album : 

 6. Filmski program : 

 7. Jirí Trnka – Kybernetická babicka (Cybernetic grandma)(CZ, 1962, 30′)


  “SF vizija budućnosti poznatog českog animatora u kojoj mašine i roboti polako nadiru i postaju alternativa za najintimnije ljudske veze i odnose. Kibernetički robot je poslat kao zamena za ljupku baku devojčice. Hoće li se baka vratiti i devojčica ponovo osetiti njen nežni zagrljaj?”

 8. Stephen & Timothy Quay – In Absentia (FR, 2000, 20′)


  ” Žena sedi na stolici u sobi na jednom od najviših spratova sanatorijuma. Satanska figura je negde blizu, animirana od slame i gline. Ona završava sa pisanjem pisma, stavlja ga u kovertu i provlači kroz mali otvor. Da li piše svom mužu?”

 9. Jan Svankmajer – Food (Jídlo) (CZ, 1993, 17′)


  “Groteskni i simbolični “kanibalistički” gurmanluci u još jednoj animaciji od gline, jela sačinjena od ljudskih organa i doručak, ručak i večera u restoranu strave i crnog humora. ”