Kino Pleme / Live Soundtrack

Built with Berta.me

 1. Live Soundtrack 31 | 3 godine Live Soundtracka na Festivalu "Unforeseen" | CZKD, 17.11.2017.

  Summer Deaths, Nick Cosic, Nikola Marinković & Kezz, Manja Ristić & Igor Stangliczky, Lebdi, Old Soviet Dogs


 2. Dani eksperimentalnog filma “Nepredviđeni/ The Unforeseen”
   započeti su 2016. kao odgovor na izostavljanje kategorije eksperimentalni film na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma i marginalnu poziciju eksperimentalnog filma u filmskom aparatu u Srbiju. U međuvremenu je kategorija vraćena na festival , a u duhu postavljenih ciljeva da ova smotra bude odraz savremenih i neslućenih odgovora na poziv na eksperiment i slobodno mišljenje filma “Nepredviđeni” se ove godine pretvaraju u vrlo ažurnu internacionalnu selekciju eksperimentalnog i underground filma kakva još nije koncipirana u ovdašnjim festivalskim krugovima. 


  Uređivačkom timu su se pridružili članovi nezavisne filmske laboratorije i audiovizuelne inicijative Kino Pleme sa namerom da festivalsku ponudu obogate presekom savremenog analognog eksperimentalnog filma, animacije i dokumentaraca, koji dolaze iz krugova nezavisnih filmadžija koji opstaju da rade na ovim formatima i produkcija koje nastaju u okviru filmskih laboratorija širom sveta, kao savremenog odgovora na kino klub prošlost.

  Dvodnevna, strogo koncentrisana festivalska ponuda će ove godine biti podeljena na nekoliko kustosiranih takmičarskih ciklusa u okviru programa „Kinoskop“ od velikog broja radova koji su pristigli na raspisani konkurs festivala i Kino plemena, kao i u okviru digitalne Showcase selekcije koja pruža osvežavajući uvid u savremene tokove eksperimentalnog filma drugog dana.

  Dva posebna programa su proslava trogodišnjice Live Soundtracka, događaja koji uspešno okuplja domaću elektronsku i elektroakustičnu scenu u vidu muzičkih pratnji za avangardne i alternativne kratke filmove i animacije i gostovanje hrvatske filmske laboratorije Klubvizije SC i voditeljke laba Branke Valjin.

 3. Summer Deaths

  soundcloud / bandcamp

   

  Mihajlo Đorović, koji stoji iza krasnog projekta Summer Deaths, potpisnik je velikog prošlogodišnjeg hita “Glowing” koji spaja nebulozni, snoliki vokalni sempl, nostalgične harmonije i vrlo sofisticiran instrumentalni hop, što ga lansira u jednog od najtalentovanijih i atmosferičnijih bitmejkera sa prostora bivše Juge a ne smete ga propustiti i kao jedno od najprepoznatljivijih imena na etiketi Panda Jessus koja okuplja probrana imena iz Ćuprije (najhipnagogičnijeg mesta u Srbiji!)

   

  Svira muziku za film : Lucija Mrzljak, Aggie Lee Pak Yee - Chicken Wings, (HR, 2014, 5')


 4. Nick Cosic

  soundcloud / bandcamp


  Nikola Ćosić pravi ambijentalnu elektroniku, a strastveni je zaljubljenik u modularne i stare sintisajzere. Počeo je sa pravljenjem muzike pre dvadesetak godina pod uticajem FSOL, Autechre, Lassigue Bendthaus. Njegova izdanja recenzirana su na vebzinima kao što su XLR8R, mp3.com,raw42.com...Bio je aktivan kao DJ i nastupao u klubovima - Barutana, Dom omladine, KST...

   

  Svira muziku za film:  Sandy Ding - River in Castle (HR, 2016, 3')


 5. Kezz & Nikola Marinković

  kezz wordpress / facebook


  Ostvarivši se u autorskim projektima, Kezz i Nikola Marinković su se upoznali sarađujući na performansima u okviru multimedijalnog projekta „Vernae“, autora Ethana Folka iz Sijetla. Bez određenog koncepta, inspirišući jedno drugo, upuštaju se u magičan svet improvizacije stvarajući jedinstvenu atmosferu preplitanjem tamnih pann+onnskih bitova i stilizovanih glasova nadahnutih tradicionalnom muzikom Balkana kojima Kezz uživo gradi loop-ove. Spremite se za spoj, a ne kontrast - prirodnog i elektronskog, izvornog i modernog, planinskog i panonskog, rubata i ritma.

   

  Sviraju muziku za film : Réka Bucsi – Love (USA, 2016, 14’)


 6. Manja Ristić & Igor Stangliczky

  manja bandcamp/ igor soundcloud

   

  Manja Ristić, violinistkinja i multimedijalna umetnica, aktivna je improv performerka i istraživač ekperimentalnih zvučnih umetnosti. Sa sastavom ERUPTION, kao i kroz brojne saradnje sa kompozitorima, vizuelnim i konceptualnim umetnicima, pozorišnim i filmskim rediteljima nastupa širom sveta. Osnivala je Udruženje multimedijalnih umetnika AUROPOLIS, i urednica je ArtSync web radija. Trenutno razvija vlastiti sistem grafičkih notacija namenjen kompozitorima i izvodačima nove muzike.

   

  Igor Stangliczky je freelance umetnik koji u svom radu kombinuje ručno izrađene radove i dizajn, digitalnu grafiku i zvučnu umetnost. Jedan od vlasnika Gallery1250, član beogradskog ImprovE kolektiva i jedna polovina benda PonTon. Živi i radi u Beogradu.

   

  Sviraju muziku za film : Piotr Kamler - Spider-elephant ( L'araignéléphant) (FR, 1967, 10')


 7. Lebdi

  facebook / soundcloud

   

  Izvlačeći ekspresije iz konteksta, ona oslobađa potisnute i primalno-instinktivne impulse iz sfere mentalnih zapisa. Podsticaje za kreaciju i inspiraciju izvlači iz novih situacija i okolina u koje se sama upušta, poput različitih kolaboracija, prostora i publike, predikamenata, kolaža, gličeva, anomalija i dnevnika. Interesujući se za odbačenost i liminalni prostor, njene nastupe često prati i simultana vizuelna kreacija i likovni izražaj.

   

  Svira muziku za film : Zenonas Steinys - Dosnumas (Generosity) (LV, 1988, 10')


 8. Old Soviet Dogs

   

  Sviraju muziku za film : Georges Schwizgebel – Fugue (SW, 1999, 7’)

 9.  

  Foto galerija :

 10.  

  Filmski program : 

 11.  

  Lucija Mrzljak, Aggie Lee Pak Yee - Chicken Wings, (HR, 2014, 5')


  Chicken Wings film is a travel journal made in China by Lucija Mrzljak and Aggie Lee Pak Yee. The footage was taken with super 8 camera in Hong Kong, Beijing and Macau in february 2012. Aggie and Lucija met again two years later in Tallinn (Estonia) and completed the film together.

 12. Sandy Ding - River in Castle (HR, 2016, 3')


  The "River" is symbolized emotion and the "Castle" is symbolized crisis, distinction and liberation. When the film liberates its original contact by physically weaving it and printing through dense chemistry, the malted lights speaks this transformation.

  The film was discovered from some leftovers in the lab (Klubvizija, Croatia). Though reprinting it with a DIY printing foundation, the lights behinds this small section poured out of its frames and expressed symbolic meanings.

 13. Réka Bucsi – Love (USA, 2016, 14’)


  LOVE is a short film describing affection in 3 different chapters, through an impact on a distant solar system. Abstract haiku-like situations reveal the change in atmosphere on one planet, caused by the change of gravity and light. This pulsing planet makes the inhabitants become one with each other in various ways.

 14. Piotr Kamler - Spider-elephant ( L'araignéléphant) (FR, 1967, 10')


  The short takes place around the Big Bang… probably before. A poor creature called the Elephant Spider spends its life walking in one direction (see why the dimensional aspect is important) and the short recounts what happens when it runs out of a place to walk.

 15. Zenonas Steinys - Dosnumas (Generosity) (LV, 1988, 10')


  Ranked among the top ten best Soviet films ever, the dreamy images map the basic phases of human life: childhood, adolescence, adulthood and old age.

 16. Georges Schwizgebel – Fugue (SW, 1999, 7’)


  A visual art work that borrows the principles of fugue from music. A man, his dreams, a hotel room...